Urządzenie do temperowania czekoladyWilhelm Rasch
TR20
Urządzenie do temperowania czekolady
Wilhelm Rasch
TR20
Stan
Używane
Lokalizacja
Mezőszemere 

Pokaż obrazy
Pokaż mapę
Dane dotyczące maszyny
- Opis/nazwa maszyny:
- Urządzenie do temperowania czekolady
- Producent:
- Wilhelm Rasch
- Model:
- TR20
- Stan:
- gotowy do pracy (używany)
Cena i lokalizacja
- Lokalizacja sprzedawcy:
- Szabadság út 80., 3378 Mezőszemere, Węgry
Zadzwoń
Szczegóły oferty
- Identyfikator ogłoszenia:
- A19607646
- Ostatnio aktualizowane:
- 20.07.2025
Opis
Wydajność 2000 kg na godzinę. Rasch TR to maszyna do prekrystalizacji (maszyna do temperowania) mas czekoladowych, polew tłuszczowych, mas typu compound i podobnych produktów tłuszczowych. Maszyna spełnia wymagania procesu prekrystalizacji, czyli tworzy najmniejsze, stabilne modyfikacje kryształków tłuszczu i jednorodnie dystrybuuje je w stopionej masie w optymalny sposób. Nawet masy o niskiej zawartości tłuszczu, z minimalną zawartością 26% tłuszczu, mogą być prekrystalizowane. Przed temperowaniem do masy mogą być dodawane składniki takie jak całe orzechy laskowe, wszelkie formy krojonych lub łamanych orzechów oraz niektóre suszone owoce lub małe kawałki nugatu.
Chedpfew Apc Tsx Af Sjc
Masy przepracowane (re-work) mogą być łatwo zintegrowane i przetwarzane.
Lej zasypowy jest podwójnie płaszczowany i wyposażony w mieszadło, dzięki czemu wszelkie dodatki są równomiernie rozprowadzane w masie. Lej jest podgrzewany systemem ciepłej wody, co zapewnia, że przed temperowaniem masa nie zawiera kryształków. Ślimak transportujący to wielowchodowy ślimak o dużym skoku. Głębokość ślimaka jest uzależniona od typu przetwarzanego produktu, do 16 mm głębokości przy masach z orzechami. Ślimak spełnia dwie funkcje: po pierwsze, dzięki płynnej regulacji napędu, transportuje masę do miejsca użycia. Następnie masa krystalizująca się na powierzchni wymiennika ciepła jest mieszana z masą wewnątrz ślimaka. Proces ten zapewnia spełnienie kluczowych wymogów prekrystalizacji: powstawanie stabilnych, drobnych kryształów i ich równomierne rozprowadzenie w masie płynnej.
Specjalna jednostka temperująca Rasch typ TR dostępna jest w pięciu wersjach (500, 1000, 1500, 2000 oraz 2500 kg/h). Ślimak można łatwo wyjąć i wyczyścić.
Ogłoszenie zostało przetłumaczone automatycznie. Błędy w tłumaczeniu są możliwe.
Chedpfew Apc Tsx Af Sjc
Masy przepracowane (re-work) mogą być łatwo zintegrowane i przetwarzane.
Lej zasypowy jest podwójnie płaszczowany i wyposażony w mieszadło, dzięki czemu wszelkie dodatki są równomiernie rozprowadzane w masie. Lej jest podgrzewany systemem ciepłej wody, co zapewnia, że przed temperowaniem masa nie zawiera kryształków. Ślimak transportujący to wielowchodowy ślimak o dużym skoku. Głębokość ślimaka jest uzależniona od typu przetwarzanego produktu, do 16 mm głębokości przy masach z orzechami. Ślimak spełnia dwie funkcje: po pierwsze, dzięki płynnej regulacji napędu, transportuje masę do miejsca użycia. Następnie masa krystalizująca się na powierzchni wymiennika ciepła jest mieszana z masą wewnątrz ślimaka. Proces ten zapewnia spełnienie kluczowych wymogów prekrystalizacji: powstawanie stabilnych, drobnych kryształów i ich równomierne rozprowadzenie w masie płynnej.
Specjalna jednostka temperująca Rasch typ TR dostępna jest w pięciu wersjach (500, 1000, 1500, 2000 oraz 2500 kg/h). Ślimak można łatwo wyjąć i wyczyścić.
Ogłoszenie zostało przetłumaczone automatycznie. Błędy w tłumaczeniu są możliwe.
Dostawca
Wskazówka: Zarejestruj się bezpłatnie lub zaloguj, aby uzyskać dostęp do wszystkich informacji.
Zarejestrowany od: 2022
Wyślij zapytanie
Telefon & Fax
+36 20 48... ogłoszenia
Twoje ogłoszenie zostało pomyślnie usunięte
Wystąpił błąd