Browar restauracyjnyDiverse
Browar restauracyjny
Diverse
Rok produkcji
2013
Stan
Używane
Lokalizacja
Freising 

Pokaż obrazy
Pokaż mapę
Dane dotyczące maszyny
Cena i lokalizacja
- Lokalizacja:
- Freising, Germany
Zadzwoń
Szczegóły oferty
- Identyfikator ogłoszenia:
- A19907730
- Numer referencyjny:
- 210349MW
- Ostatnio aktualizowane:
- 03.09.2025
Opis
Kompletna linia produkcyjna i rozlewnicza minibrowaru, składająca się z następujących komponentów:
1. Śrutownia – śrutownik ze zbiornikiem zasypowym na słód oraz rurowym systemem podawczym do śruty słodowej.
2. Warzelnia – dwunaczyniowa warzelnia (Kaspar Schulz, rok prod. 2013) w formie zwartego bloku technicznego, ze zbiornikami ze stali nierdzewnej pokrytymi miedzią. Chłodzenie brzeczki odbywa się przez osobno ustawiony płytowy wymiennik ciepła (API Heat Transfer, 2013) z instalacją napowietrzania brzeczki. Dodatkowo dostępny jest zbiornik gorącej wody (Kaspar Schulz, 2013) z izolacją i płaszczem grzewczym.
3. Piwnica fermentacyjno-leżakowa – 4 cylindrokoniczne zbiorniki fermentacyjno-leżakowe (Kaspar Schulz, 2013) o pojemności brutto 12 hl każdy i maksymalnym ciśnieniu roboczym 3 bary; 3 cylindrokoniczne zbiorniki fermentacyjno-leżakowe (Kaspar Schulz, 2013) o pojemności 25 hl każdy i maks. ciśnieniu 3 bary. Temperatury tych 7 zbiorników są sterowane wspólną szafą sterowniczą. Dodatkowo 2 kolejne cylindrokoniczne zbiorniki (Kaspar Schulz, 2013) o pojemności brutto 14,7 hl każdy i maks. ciśnieniu 3 bary ze sterowaniem temperatury przez oddzielną szafę sterowniczą.
4. Piwnica tanków ciśnieniowych / rozlewnia – 5 stojących tanków ciśnieniowych (Kaspar Schulz, 2013) z dennico Klöppera, po 10,5 hl brutto każdy i maksymalnym ciśnieniem 3 bary.
5. Rozlewnia – napełniarka syfonowa/do butelek szklanych (JS Maschinen) z 6 głowicami napełniającymi. Myjka kegów wewnętrzna i zewnętrzna (Scheuer) z dyszami natryskowymi w obudowie ze stali nierdzewnej oraz zbiornikiem na ług w podstawie. Stanowisko do napełniania kegów z kranami do bezpośredniego napełniania beczek z tanków ciśnieniowych.
6. Instalacje pomocnicze/techniczne – instalacja chłodnicza (Hafner-Muschler, 2013) jako zasobnik wody lodowej z czynnikiem chłodniczym R404a i trzema sprężarkami chłodniczymi. Bezoilowy kompresor tłokowy do sprężonego powietrza (Kaeser, 2013) o maks. ciśnieniu roboczym 10 bar oraz osuszacz powietrza (Kaeser, 2013) z czynnikiem R134a. Separator powietrza (AST) jako generator azotu wraz ze zbiornikiem buforowym na azot.
Maszyna (opis dodatkowy): kompletna linia browarnicza z warzelnią pokrytą miedzią
Objętość brzeczki przedniej: 10 hl
Wyposażenie: śrutownik, system transportu słodu, dwunaczyniowa warzelnia ze stali nierdzewnej (pokryta miedzią), chłodzenie brzeczki, zbiornik gorącej wody, 9 cylindrokonicznych zbiorników fermentacyjno-leżakowych (4 x 12 hl, 3 x 25 hl, 2 x 14,7 hl), zbiorniki ciśnieniowe (5 x 10,5 hl), napełniarka syfonowa, myjka kegów, stanowisko napełniania kegów, instalacja sprężonego powietrza, instalacja chłodnicza, generator azotu.
Gkjdpfx Abjw Uvfwo Nec
Ogłoszenie zostało przetłumaczone automatycznie. Błędy w tłumaczeniu są możliwe.
1. Śrutownia – śrutownik ze zbiornikiem zasypowym na słód oraz rurowym systemem podawczym do śruty słodowej.
2. Warzelnia – dwunaczyniowa warzelnia (Kaspar Schulz, rok prod. 2013) w formie zwartego bloku technicznego, ze zbiornikami ze stali nierdzewnej pokrytymi miedzią. Chłodzenie brzeczki odbywa się przez osobno ustawiony płytowy wymiennik ciepła (API Heat Transfer, 2013) z instalacją napowietrzania brzeczki. Dodatkowo dostępny jest zbiornik gorącej wody (Kaspar Schulz, 2013) z izolacją i płaszczem grzewczym.
3. Piwnica fermentacyjno-leżakowa – 4 cylindrokoniczne zbiorniki fermentacyjno-leżakowe (Kaspar Schulz, 2013) o pojemności brutto 12 hl każdy i maksymalnym ciśnieniu roboczym 3 bary; 3 cylindrokoniczne zbiorniki fermentacyjno-leżakowe (Kaspar Schulz, 2013) o pojemności 25 hl każdy i maks. ciśnieniu 3 bary. Temperatury tych 7 zbiorników są sterowane wspólną szafą sterowniczą. Dodatkowo 2 kolejne cylindrokoniczne zbiorniki (Kaspar Schulz, 2013) o pojemności brutto 14,7 hl każdy i maks. ciśnieniu 3 bary ze sterowaniem temperatury przez oddzielną szafę sterowniczą.
4. Piwnica tanków ciśnieniowych / rozlewnia – 5 stojących tanków ciśnieniowych (Kaspar Schulz, 2013) z dennico Klöppera, po 10,5 hl brutto każdy i maksymalnym ciśnieniem 3 bary.
5. Rozlewnia – napełniarka syfonowa/do butelek szklanych (JS Maschinen) z 6 głowicami napełniającymi. Myjka kegów wewnętrzna i zewnętrzna (Scheuer) z dyszami natryskowymi w obudowie ze stali nierdzewnej oraz zbiornikiem na ług w podstawie. Stanowisko do napełniania kegów z kranami do bezpośredniego napełniania beczek z tanków ciśnieniowych.
6. Instalacje pomocnicze/techniczne – instalacja chłodnicza (Hafner-Muschler, 2013) jako zasobnik wody lodowej z czynnikiem chłodniczym R404a i trzema sprężarkami chłodniczymi. Bezoilowy kompresor tłokowy do sprężonego powietrza (Kaeser, 2013) o maks. ciśnieniu roboczym 10 bar oraz osuszacz powietrza (Kaeser, 2013) z czynnikiem R134a. Separator powietrza (AST) jako generator azotu wraz ze zbiornikiem buforowym na azot.
Maszyna (opis dodatkowy): kompletna linia browarnicza z warzelnią pokrytą miedzią
Objętość brzeczki przedniej: 10 hl
Wyposażenie: śrutownik, system transportu słodu, dwunaczyniowa warzelnia ze stali nierdzewnej (pokryta miedzią), chłodzenie brzeczki, zbiornik gorącej wody, 9 cylindrokonicznych zbiorników fermentacyjno-leżakowych (4 x 12 hl, 3 x 25 hl, 2 x 14,7 hl), zbiorniki ciśnieniowe (5 x 10,5 hl), napełniarka syfonowa, myjka kegów, stanowisko napełniania kegów, instalacja sprężonego powietrza, instalacja chłodnicza, generator azotu.
Gkjdpfx Abjw Uvfwo Nec
Ogłoszenie zostało przetłumaczone automatycznie. Błędy w tłumaczeniu są możliwe.
Dostawca
Wskazówka: Zarejestruj się bezpłatnie lub zaloguj, aby uzyskać dostęp do wszystkich informacji.
Zarejestrowany od: 2016
Wyślij zapytanie
Telefon & Fax
+49 8161 ... ogłoszenia
Twoje ogłoszenie zostało pomyślnie usunięte
Wystąpił błąd